Ik wil iets doen met Techniek & ICT | Horizon College

Techniek & ICT

ICT
Techniek
Elektrotechniek
Techniek & ICT

Vind jij het leuk om technische problemen op te lossen en nieuwe (communicatie)mogelijkheden te onderzoeken? Dan is een Techniek- of  ICT-opleiding iets voor jou!

Techniek is overal. Laptops, gebouwen, boortorens, auto’s, windmolens, vliegtuigen, fitnessapparatuur, cv-installaties en koffiezetapparaten. Ze zijn door iemand bedacht, ontworpen, getekend en gerealiseerd. In de techniek zijn dan ook veel uiteenlopende opleidingen te vinden. De techniek vraagt om vakmensen die de grootste én kleinste dingen kunnen maken. Ben jij diegene?
Spreekt het ontwikkelen van software of het beheren, beveiligen en onderhouden van informatiesystemen jou meer aan? Dát leer je bij onze ICT-opleidingen.

De kans op een baan met een opleiding in de Techniek & ICT is goed. Je kunt ook je eigen bedrijf starten of kiezen voor een hbo-studie.

Welke talenten heb je nodig?

Innovatief: Omdat de ontwikkelingen in de Techniek en ICT razendsnel gaan is het belangrijk dat je goed kan bedenken waar bedrijven en mensen in de toekomst behoefte aan hebben.

Behulpzaam: Problemen en aanvragen van collega’s of bedrijven komen bij jou binnen. Je luistert aandachtig en beantwoordt hun vragen zodat ze goed geholpen worden.

Leergierig: De technische ontwikkelingen gaan snel en daarom is het belangrijk dat je altijd up-to-date bent van de nieuwste kennis en vaardigheden.

Oplossingsgericht: Vaak vragen ICT en technische problemen om een snelle en praktische oplossing. Elk probleem is weer anders: soms moet je iets creatief oplossen en sommige oplossingen vragen om ervaring.

Vakkundig: Deze sector is heel specialistisch je zult constant je kennis moeten bijhouden. Inzicht hebben in nieuwe technische ontwikkelingen die in rap tempo elkaar opvolgen.

Ontwerper: technische ideeën moeten vorm krijgen. Je maakt nieuwe ontwerpen voor nieuwe oplossingen. Zo draag je bij aan slimmere machines en betere werkmethodes.

Weet je nog niet wat je wil doen?

Maak je geen zorgen! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Check de keuzehulp in ons Online Magazine en kom erachter waar je interesses liggen. Of bekijk onze tips over een studiekeuze maken

Goed om te weten: we hebben meer dan 130 mbo-opleidingen, maar je kunt ook je diploma halen voor vmbo-tl, havo en vwo via vavo.