Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Diploma zoekgeraakt

Diploma zoekgeraakt?

Je kunt door uiteenlopende oorzaken je diploma kwijtraken. Indien je je diploma kwijt bent geraakt, wordt er geen nieuw origineel verstrekt. Wel kan het Horizon College in dat geval een verklaring afgifte diploma verstrekken of een kopie van het kopie-diploma maken.

Voordat je een verklaring of kopie van het Horizon College krijgt, moet je eerst bij DUO checken of zij gegevens kunnen verstrekken. Is er geen informatie bij DUO beschikbaar, dan kun je bij het Horizon College een verzoek indienen.

Kopie diploma of verklaring afgifte diploma. Na controle of wij het diploma in ons bezit hebben, kunnen wij:

  1. Een kopie van het kopie-diploma maken. Dit is geen officieel rechtsgeldig waarde document.

  2. Een verklaring afgifte diploma maken. Dit is een officieel rechtsgeldig waarde document. Hiervoor vragen wij €72,-.

MBO-diploma vóór 2007 behaald

Dan kun je bij het Horizon College een verzoek indienen voor een verklaring afgifte diploma of een kopie van je kopie-diploma.

MBO-diploma behaald in 2007 of later

Kijk eerst op de website van DUO. Voor mbo-diploma's behaald in 2007 of later kun je met behulp van de diplomahulp van DUO een vervangend document aanvragen of downloaden. Het vervangende document is een digitaal uittreksel en heeft dezelfde waarde als een gewaarmerkte kopie van het diploma. Blijkt uit de diplomahulp dat DUO geen diplomagegevens van je heeft, dan heeft SBB mogelijk een vervangend document. Bekijk de website van SBB voor meer informatie.

Werkwijze voor aanvragen Verklaring afgifte diploma

Na het invullen van het aanvraagformulier (zie hieronder) gaan wij aan de slag. We onderzoeken of je gegevens bekend zijn bij de studentenadministratie. Na ontvangst van de betaling ontvang je een bericht om de verklaring persoonlijk af te halen op vertoon van een geldig identiteitsbewijs. Uiteraard ontvang je ook bericht wanneer de Verklaring niet wordt toegekend. In dat geval hoef je niet te betalen.

We behandelen je aanvraag binnen 4 werkweken.

Let op:
Wij zijn tijdens de schoolvakanties helaas niet in de gelegenheid jouw verzoek te lezen en op te pakken. Wij doen ons uiterste best om na de vakantie alle verzoeken zo snel mogelijk op te pakken.

 

Veel gestelde vragen