Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Topsportregeling

Haal naast het sporten je diploma!

Topsportregeling: studeren en sporten


Ben je een topsporter en wil je naast je sport ook een diploma halen? Bij het Horizon College ben je op de juiste plek! Elke student, die heeft aangegeven topsporter te zijn, wordt door de topsportcoördinator uitgenodigd voor een oriënterend gesprek. Als het mogelijk is, wordt er een individueel leertraject samengesteld zodat je jouw opleiding en topsport succesvol kunt combineren. Lees snel verder voor meer informatie.

Goed om te weten: Topsport Alkmaar biedt topsportstudenten van het Horizon College de mogelijkheid gebruik te maken van hun faciliteiten.

Intakegesprek

Als topsporter kun je kiezen voor alle opleidingen op het Horizon College. Er wordt na je plaatsing voor een beroepsopleiding een gesprek gepland met jou en de topsportcoördinator om je status en opleidingsmogelijkheden te bespreken. In een topsportbegeleidingsplan leggen we de afspraken vast over de manier waarop we jou begeleiden, eventuele aanpassingen in het lesrooster, bijzondere aan- en afwezigheid en een eventuele verlenging van de studieduur.

Maatwerk

Als het mogelijk is, wordt er een individueel leertraject samengesteld zodat je jouw opleiding en topsport succesvol kunt combineren. Docenten en mentoren zorgen er samen voor, dat je naast school veel tijd kan besteden aan het beoefenen van topsport.

De regeling is bedoeld voor topsporters die in het bezit zijn van een NOC*NSF-status A, B, HP, talent, belofte of trainen bij een regionaal trainingscentrum (RTC). Mochten de omstandigheden zodanig zijn dat je je NOC*NSF-status verliest of niet meer traint bij een RTC, dan mag je het schooljaar afmaken met de topsportregeling.

Contact

Meer informatie Meneer M. van der Plas m.vanderplas@horizoncollege.nl
Meer informatie Johnny Halfweeg j.halfweeg@horizoncollege.nl