Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Sport- en Bewegingscoördinator

  • Alkmaar Purmerend
  • BOL
  • Niveau 4
  • 3 - 4 jaar
  • september 2024
Sport- en Bewegingscoördinator

Ben je sportief, neem je graag het initiatief, ben je in staat zelfstandig te studeren en houd je van samenwerken? Dan is de mbo-opleiding Sport- en Bewegingcoördinator wat voor jou!

Als sport- en bewegingscoördinator maak je het mogelijk voor verschillende doelgroepen deel te nemen aan sport en bewegingsactiviteiten. Je coördineert projecten en geeft professionele begeleiding aan verschillende groepen of individuen. Je werkterrein is divers. Na je opleiding ga je aan de slag bij een fitnesscentrum, sportorganisatiebureau, school, naschoolse opvang, sportvereniging, zorginstelling, gevangenis of evenementenbureau. Leuk weetje: je kunt ook een eigen bedrijf starten en werken als zelfstandig ondernemer. 

Studiefeiten

Punt van aandacht

Let op! Deze opleiding heeft een beperkt aantal studieplaatsen. Meld je voor deze opleiding dus tijdig aan. De beschikbare plekken wijzen wij toe op volgorde van binnenkomst van de aanmelding. Als er vóór 1 april al meer aanmeldingen binnen zijn dan dat er plaatsen beschikbaar zijn, word je op een wachtlijst geplaatst.

Na aanmelding voor de opleidingen Sport en Bewegen ontvang je een uitnodiging voor de welkomstdag. Het doel van deze dag is om te ervaren wat de opleiding Sport en Bewegen inhoudt. Ook kijken wij samen of dit de opleiding is die ook daadwerkelijk bij jou past.

De welkomstdag heeft drie onderdelen:

1. Les- en Leidinggeven, de kern van de opleiding en helemaal gericht op het belangrijkste vak binnen deze studie. Tijdens dit onderdeel geef je zelf een klein stukje les om te ervaren of lesgeven / mensen begeleiden is wat jij later graag wilt doen.

2. Bootcamp, hierin gaan we de fysieke capaciteiten van de student in kaart brengen. Ben jij geschikt om tijdens de opleiding meerdere malen per dag in de praktijk bezig te zijn?

3. Intakegesprek, tijdens het gesprek maak je kennis met één van de docenten van de opleiding. Hier kan je meer vertellen over jouw kwaliteiten en wat jouw motivatie is om aan de opleiding deel te nemen. Wat brengt jou in beweging en wat maakt het leuk om andere mensen te begeleiden in het bewegen.

Sportcampus De Meent
De (praktijk) lessen voor de locatie Alkmaar worden voor een groot deel ook gegeven op de Sportcampus "De Meent" aan de Terborchlaan 301 in Alkmaar.

Het laatste jaar van de opleiding wordt alleen in Alkmaar aangeboden.

Aanmelden

Klik op onderstaande button om je aan te melden voor deze opleiding. 

Wil je eerst meer informatie over aanmelden? Klik dan hier.

Aanmelden - BOL

Contact

Informatie en vragen Welzijn Alkmaar OSBwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl (072) 547 68 94
Informatie en vragen Welzijn Purmerend OSB-Purmerend@horizoncollege.nl (0299) 45 53 39
s