Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Handhaver Toezicht en Veiligheid

  • Alkmaar
  • BOL
  • Niveau 3
  • 2,5 jaar
Handhaver Toezicht en Veiligheid

Lijkt het je een uitdaging om in uniform op straat te surveilleren? En vind je toezicht houden op naleving van de regels in de samenleving belangrijk? Dan is de mbo-opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid iets voor jou!

Als handhaver toezicht en veiligheid handhaaf je de openbare orde en je draagt bij aan de veiligheid in de publieke sector. Je surveilleert in uniform op straat (te voet, op de fiets of in de auto) en je houdt je bezig met signaleren, controleren, optreden, sanctioneren en informeren. Bij ongevallen schakel je hulpdiensten in en verleen je eerste hulp. Tijdens de opleiding leer je op school het nodige over wet- en regelgeving en is er veel aandacht voor fysieke, communicatieve en sociale vaardigheden. Een onderdeel van de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid is de BOA-opleiding. Dit is de opleiding tot Buitengewoon Opsporingsambtenaar.

Voor dit beroep is het belangrijk dat je verantwoordelijk en stabiel bent, zelfstandig kunt werken en dat je kunt leidinggeven. Ook moet je goed kunnen plannen en organiseren. Je moet je mondeling en schriftelijk goed kunnen uitdrukken en goed met mensen om kunnen gaan. Daarnaast ben je representatief, nauwkeurig, integer en stressbestendig. Bovendien moet je bereid zijn om in wisselende diensten te werken.

Je kunt na het behalen van het diploma gaan werken als gemeentelijk handhaver, douanier, boswachter, medewerker service en veiligheid in het openbaar vervoer, weginspecteur of politieagent.

Studiefeiten

Punt van aandacht

Let op! Deze opleiding heeft een beperkt aantal studieplaatsen. Meld je voor deze opleiding dus tijdig aan. De beschikbare plekken wijzen wij toe op volgorde van binnenkomst van de aanmelding. Als er vóór 1 april al meer aanmeldingen binnen zijn dan dat er plaatsen beschikbaar zijn, word je op een wachtlijst geplaatst.

Aanmelden

Klik op onderstaande button om je aan te melden voor deze opleiding. 

Wil je eerst meer informatie over aanmelden? Klik dan hier.

Aanmelden - BOL

Contact

Informatie en vragen Meneer S. Wehnes s.wehnes@horizoncollege.nl
s