Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Medewerker Sport en Recreatie

  • Alkmaar Purmerend
  • BOL
  • Niveau 2
  • 2 jaar
  • september 2024
Medewerker Sport en Recreatie

Er zijn ontzettend veel organisaties die zich met sport en bewegen bezighouden. Er doen namelijk miljoenen Nederlanders aan sport, van jong tot oud en van heel atletisch tot en met mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Lijkt het jou leuk om deze mensen te assisteren? Dat kan met de mbo-opleiding Medewerker Sport en Recreatie!

Als medewerker sport en recreatie assisteer je bij allerlei sportactiviteiten. Hierbij staat de begeleiding van de deelnemers centraal. Je werkt bij een sportvereniging, zwembad, fitnesscentrum of in de sportieve recreatie (animatieteam camping of vakantiepark). Leuk aan dit beroep is dat je veel contact hebt met mensen en op een sportieve en recreatieve manier mensen begeleidt.

Studiefeiten

Punt van aandacht

Let op! Deze opleiding heeft een beperkt aantal studieplaatsen. Meld je voor deze opleiding dus tijdig aan. De beschikbare plekken wijzen wij toe op volgorde van binnenkomst van de aanmelding. Als er vóór 1 april al meer aanmeldingen binnen zijn dan dat er plaatsen beschikbaar zijn, word je op een wachtlijst geplaatst.

Na aanmelding voor de opleidingen Sport en Bewegen ontvang je een uitnodiging voor de welkomstdag. Het doel van deze dag is om te ervaren wat de opleiding Sport en Bewegen inhoudt. Ook kijken wij samen of dit de opleiding is die ook daadwerkelijk bij jou past.

De welkomstdag heeft drie onderdelen:

1. Les- en Leidinggeven, de kern van de opleiding en helemaal gericht op het belangrijkste vak binnen deze studie. Tijdens dit onderdeel geef je zelf een klein stukje les om te ervaren of lesgeven / mensen begeleiden is wat jij later graag wilt doen.

2. Bootcamp, hierin gaan we de fysieke capaciteiten van de student in kaart brengen. Ben jij geschikt om tijdens de opleiding meerdere malen per dag in de praktijk bezig te zijn?

3. Intakegesprek, tijdens het gesprek maak je kennis met één van de docenten van de opleiding. Hier kan je meer vertellen over jouw kwaliteiten en wat jouw motivatie is om aan de opleiding deel te nemen. Wat brengt jou in beweging en wat maakt het leuk om andere mensen te begeleiden in het bewegen.

Sportcampus De Meent
De (praktijk) lessen voor de locatie Alkmaar worden voor een groot deel ook gegeven op de Sportcampus "De Meent" aan de Terborchlaan 301 in Alkmaar.

Aanmelden

Klik op onderstaande button om je aan te melden voor deze opleiding. 

Wil je eerst meer informatie over aanmelden? Klik dan hier.

Aanmelden - BOL

Contact

Informatie en vragen Welzijn Alkmaar OSBwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl (072) 547 68 94
Informatie en vragen Welzijn Purmerend OSB-Purmerend@horizoncollege.nl (0299) 45 53 39
s