Mbo-opleiding Retailspecialist | Horizon College

Retailspecialist

  • Heerhugowaard Hoorn
  • BOL BBL
  • Niveau 3
  • 2 jaar
  • augustus 2023
Retailspecialist

Lijkt het je leuk om in een winkel te werken? En ben je graag op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen? Volg dan de mbo-opleiding Retailspecialist.

Als retailspecialist werk je in uiteenlopende winkelformules in zowel het midden-, klein- als grootbedrijf. Je kunt zowel werken in de food- als in de non-foodbranches. Je werkplek kan een winkel, informatiebalie of servicecentrum zijn. De kern van je werkzaamheden bestaat uit hospitality en verkoop. Dit kan in een fysieke ruimte zijn en/of via een online kanaal. In de omgang met de klant is het belangrijk dat je de klant kunt 'lezen', dat je kunt afstemmen op zijn of haar wensen en dat je extra informatie kunt achterhalen om de klant te helpen. Een ander belangrijk onderdeel van de werkzaamheden heeft te maken met de goederenstromen.

Als retailspecialist heb je gespecialiseerde kennis van het assortiment en kun je verbetervoorstellen doen als het gaat om de samenstelling van het assortiment en de winkelpresentatie. Je kent de gebruiksmogelijkheden en -voorschriften van de artikelen in het assortiment van de winkel. Daarnaast heb je ook een ondersteunende en begeleidende taak ten opzichte van je collega’s. Je begeleidt nieuwe medewerkers en adviseert over specialistische aspecten van verkopen.

Je start deze opleiding met een basisjaar. Daarna kies je voor één van de uitstroomrichtingen: mode, wonen of supermarkt. In het tweede leerjaar staat deze specialisatie centraal. Daarnaast behoort een stage in het buitenland tot de mogelijkheden.

Studiefeiten

Aanmelden

Klik op één van onderstaande buttons om je aan te melden voor deze opleiding.

Wil je eerst meer informatie over aanmelden? Klik dan hier.

Aanmelden - BOL Aanmelden - BBL

Contact

Voor meer informatie: Rick Dijkstra r.dijkstra@horizoncollege.nl 06 15 26 02 48