Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Sport- en Bewegingsleider

  • Purmerend Alkmaar
  • BOL
  • Niveau 3
  • 3 jaar
  • september 2024
Sport- en Bewegingsleider

Gezondheid, plezier beleven, mensen ontmoeten en prestaties leveren; het zijn allemaal motieven om te sporten. Sport en lichaamsbeweging zijn belangrijk voor de mens. Geldt dit ook voor jou? Lees dan snel verder over de mbo-opleiding Sport- en Bewegingsleider!

Als sport- en bewegingsleider begeleid je zelfstandig mensen. Je zoekt voor hen de juiste manier van bewegen, afhankelijk van hun wensen en vaardigheden. Je zorgt ervoor dat mensen het naar hun zin hebben tijdens het sporten en een volgende keer graag terugkomen. Het op tijd signaleren van vorderingen en problemen in de bewegingsvaardigheden gaat je goed af. Net zoals het assisteren van mensen bij het leren van sporttechnische en tactische vaardigheden. 

Daarnaast ontwikkel je zelf de plannen en programma's die je later ook uitvoert en begeleidt. Je gaat na je opleiding aan de slag bij bijvoorbeeld een sportvereniging, commerciële sportorganisatie, fitnesscentrum, instelling voor gehandicaptenzorg, asielzoekerscentrum, politie, defensie of een sportfonds. 

Studiefeiten

Punt van aandacht

Let op! Deze opleiding heeft een beperkt aantal studieplaatsen. Meld je voor deze opleiding dus tijdig aan. De beschikbare plekken wijzen wij toe op volgorde van binnenkomst van de aanmelding. Als er vóór 1 april al meer aanmeldingen binnen zijn dan dat er plaatsen beschikbaar zijn, word je op een wachtlijst geplaatst.

Na aanmelding voor de opleidingen Sport en Bewegen ontvang je een uitnodiging voor de welkomstdag. Het doel van deze dag is om te ervaren wat de opleiding Sport en Bewegen inhoudt. Ook kijken wij samen of dit de opleiding is die ook daadwerkelijk bij jou past.

De welkomstdag heeft drie onderdelen:

1. Les- en Leidinggeven, de kern van de opleiding en helemaal gericht op het belangrijkste vak binnen deze studie. Tijdens dit onderdeel geef je zelf een klein stukje les om te ervaren of lesgeven / mensen begeleiden is wat jij later graag wilt doen.

2. Bootcamp, hierin gaan we de fysieke capaciteiten van de student in kaart brengen. Ben jij geschikt om tijdens de opleiding meerdere malen per dag in de praktijk bezig te zijn?

3. Intakegesprek, tijdens het gesprek maak je kennis met één van de docenten van de opleiding. Hier kan je meer vertellen over jouw kwaliteiten en wat jouw motivatie is om aan de opleiding deel te nemen. Wat brengt jou in beweging en wat maakt het leuk om andere mensen te begeleiden in het bewegen.

Sportcampus De Meent
De (praktijk) lessen voor de locatie Alkmaar worden voor een groot deel ook gegeven op de Sportcampus "De Meent" aan de Terborchlaan 301 in Alkmaar.

 

Aanmelden

Klik op onderstaande button om je aan te melden voor deze opleiding. 

Wil je eerst meer informatie over aanmelden? Klik dan hier.

Aanmelden - BOL
Informatie en vragen Welzijn Alkmaar OSBwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl (072) 547 68 94
Informatie en vragen Welzijn Purmerend OSB-Purmerend@horizoncollege.nl (0299) 45 53 39
s