Horeca

2020-2021
Laatst gewijzigd op 10-10-2019

Kok

Als Kok werk je in een keuken van een hotel/restaurant, restaurant, bistro, eetcafé, cateringbedrijf of instelling. Je bereidt gerechten en zorgt dat ze er aantrekkelijk en smakelijk uitzien. Je zorgt dat de werkomgeving ordelijk en schoon is zodat je hygiënisch kunt werken. Dit doe je volgens de voorschriften. Je controleert de producten en slaat ze op. Daarbij zijn je kennis en beheersing van kooktechnieken heel belangrijk. Ook bewaak je de kwaliteit van gerechten. Je kunt deze taken en werkzaamheden zelfstandig of in samenwerking met collega's uitvoeren.

Stel e-Brochure samen
Locatie : Heerhugowaard, Purmerend
Niveau : 2
BOL/BBL : BOL of BBL
Duur : 2 jaar (3200 uur studiebelasting)
Start : Augustus

Wat leer je?

In de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • Bereiding van gerechten.
  • Beheer van de keukenvoorraden.

Ook krijg je Nederlands, rekenen, Engels en loopbaan & burgerschap.

Keuzedelen

Je kiest uit twee van de volgende keuzedelen:

  • Eetcultuur en wensen
  • Aziatische keuken
  • Bierkennis
  • Wijnkennis 1
  • Spaans
  • Duits
  • Engels

 

Beroepspraktijkvorming

BOL: gedurende de opleiding loop je diverse blokstages van 4 dagen per week gedurende 10 weken.
BBL: je hebt een werkgever voor minimaal 20 uur en gaat 1 dag per week naar school.

Vooropleiding

  • Vmbo  
  • Mbo Horeca-assistent (met positief doorstroomportfolio)

Vervolgopleiding

Zelfstandig Werkend Kok

Kosten

We benoemen de kosten van het eerste jaar, tenzij anders is vermeld. De genoemde kosten zijn onder voorbehoud, ze kunnen dus nog veranderen.

Benieuwd naar de resultaten van deze opleiding?

Lees de Management Review 2017

Studie in Cijfers

In ‘Studie in Cijfers’ van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio. Deze belangrijke en objectieve informatie kan je helpen bij het kiezen van een mbo-opleiding.

Klik hier voor de ‘Studie in Cijfers’ voor deze opleiding.

Let op!

Als voorbereiding op het werken in de horeca moet je er rekening mee houden dat je ook 1-2 keer per week avondlessen volgt. Dan bereid je diners, als onderdeel van het lesprogramma.
Meer informatie

Heerhugowaard:
de heer R. Dijkstra,
(072) 547 64 76 | R.Dijkstra@horizoncollege.nl

Purmerend: De heer B. Folkers
(0299) 45 53 00 | B.F.A.Folkers@horizoncollege.nl

Crebo: 25180