Horeca

2020-2021
Laatst gewijzigd op 10-10-2019

Zelfstandig Werkend Kok (BOL)

Als Zelfstandig Werkend Kok werk je in de keuken van een hotel/restaurant, eetcafé, cateringbedrijf of vergader/congrescentrum. Je taak bestaat uit plannen, organiseren, leiden en uitvoeren van allerlei keukenwerkzaamheden. Daarnaast bereid je ook zelfstandig gerechten en ben je verantwoordelijk voor de menukaart en de werkwijze in de keuken.

Je werkt zelfstandig of in een team. In dat laatste geval heb je ook een begeleidende en bewakende rol. Je bent dan ook bezig met de sturing van hulpkrachten en het bevorderen van de samenwerking. Je kent meer producten en beheerst meer vaktechnieken dan de Kok. Bij de keuze uit deze producten en technieken stel je de wensen van de gast centraal.

Stel e-Brochure samen
Locatie : Heerhugowaard, Purmerend
Niveau : 3
BOL/BBL : BOL
Duur : 3 Jaar (4800 uur studiebelasting)
Start : Augustus

Wat leer je?

In de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • Bereiding van gerechten.
  • Beheer van keukenvoorraden.
  • Vernieuwen en verbeteren van de dienstverlening in de keuken.
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit.

Ook krijg je Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Keuzedelen

Je kunt kiezen uit drie van de volgende keuzedelen:

  • Eetcultuur en wensen
  • Aziatische keuken
  • Wijnkennis 1
  • Wijnkennis 2 (alleen mogelijk als Wijnkennis 1 is afgerond)
  • Bierkennis
  • Bereiden brood- en banketproducten
  • Spaans
  • Engels
  • Duits

Beroepspraktijkvorming

Gedurende de opleiding loop je diverse blokstages van 4 dagen per week gedurende 10 weken.

Vooropleiding

Vmbo KB of TL

Vervolgopleiding

  • Manager/Ondernemer Horeca
  • Leermeester 
  • Gespecialiseerd Kok 
  • Leidinggevende Keuken

Kosten

We benoemen de kosten van het eerste jaar, tenzij anders is vermeld. De genoemde kosten zijn onder voorbehoud, ze kunnen dus nog veranderen.

Benieuwd naar de resultaten van deze opleiding?

Lees de Management Review 2017

Studie in Cijfers

In ‘Studie in Cijfers’ van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio. Deze belangrijke en objectieve informatie kan je helpen bij het kiezen van een mbo-opleiding.

Klik hier voor de ‘Studie in Cijfers’ voor deze opleiding.

Let op!

Als voorbereiding op het werken in de horeca moet je er rekening mee houden dat je ook 2 keer per week avondlessen volgt. Dan bereid je diners, als onderdeel van het lesprogramma.
Meer informatie

Heerhugowaard: De heer R. Dijkstra,
(072) 547 64 76 | R.Dijkstra@horizoncollege.nl

Purmerend: De heer B. Folkers
(0299) 45 53 00 | B.F.A.Folkers@horizoncollege.nl

Crebo: 25182