Sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd in werken bij het Horizon College? Solliciteer dan via onze website op een vacature. Binnen twee weken na ontvangst van de sollicitatie, krijg je van ons een ontvangstbevestiging en wordt jouw sollicitatie voorgelegd aan de manager/leidinggevende die de vacature heeft openstaan. Hij of zij beslist welke kandidaten het beste passen op de beoogde functie en wie worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Je krijgt hierover bericht.  

Sollicitatiegesprek 
Tijdens het gesprek krijg je alle informatie die je nodig hebt om een zo volledig mogelijk beeld te vormen van de functie. Daarnaast worden natuurlijk veel vragen aan jou gesteld, gericht op je ervaring en de benodigde competenties voor deze functie. Het is mogelijk dat nog een tweede gesprek plaatsvindt met de manager en eventueel andere collega’s. 

Referentie onderzoek 
Indien we inlichtingen willen inwinnen bij voorgaande werkgevers, dan vragen wij hier eerst toestemming aan jou voor.

Vervolggesprek
In een eventueel vervolggesprek zal door de personeelsadministrateur verder worden ingegaan op de arbeidsvoorwaarden die het Horizon College kent. Daarnaast zal de personeelsadministrateur je vertellen wat je gaat verdienen bij ons. Dit gebeurt op basis van je laatste loonstrook. De schaal waarin de functie is ingedeeld, is daarbij leidend. 

Assessment
Voor leidinggevende functies kan een assessment onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

Verklaring Omtrent het Gedrag 
Iedere medewerker van het Horizon College moet een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen overleggen. Deze verklaring mag niet ouder zijn dan zes maanden. Van de personeelsadministrateur ontvang je een digitale link waarmee je een Verklaring Omtrent Gedrag kunt aanvragen.

Diploma’s en identiteitsbewijs
De personeelsadministrateur zal je vragen een kopie van je diploma’s mee te nemen. Ook zal zij tijdens het gesprek een kopie maken van je identiteitsbewijs. 

Het afronden van de procedure 
Kom je niet in aanmerking voor de functie, dan ontvang je hierover uiterlijk twee weken na dit besluit bericht. Als hier geen motivatie bij wordt gegeven, kun je die - als je dat wilt - alsnog krijgen van de manager/leidinggevende die de beslissing heeft genomen. Het Horizon College streeft ernaar de gehele procedure binnen vier weken te hebben afgerond. Door tussenkomst van schoolvakanties kan het soms voorkomen dat deze termijn niet wordt gehaald.