Sollicitatieprocedure | Horizon College

Sollicitatieprocedure

Wat kun je verwachten?

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?


Ben je geïnteresseerd in werken bij het Horizon College? Solliciteer dan via onze website op een vacature.

Wat kun je van ons verwachten?
1. We nemen binnen twee weken contact met je op
Binnen twee weken na ontvangst van de sollicitatie krijg je van ons een ontvangstbevestiging en wordt jouw sollicitatie voorgelegd aan de manager/leidinggevende die de vacature heeft openstaan. Hij of zij beslist welke kandidaten het beste passen op de beoogde functie en wie er worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Je krijgt hierover bericht.
2. Sollicitatiegesprek(ken) en vervolggesprek
Tijdens het eerste sollicitatiegesprek krijg je alle informatie die je nodig hebt om een zo volledig mogelijk beeld te vormen van de functie. Daarnaast worden natuurlijk veel vragen aan jou gesteld. Deze zijn gericht op je ervaring en de benodigde competenties voor deze functie. Het is mogelijk dat er nog een tweede gesprek plaatsvindt met de manager en eventueel andere collega’s.
In een eventueel vervolggesprek zal door de personeelsadministrateur verder worden ingegaan op de arbeidsvoorwaarden die het Horizon College kent. Daarnaast zal de personeelsadministrateur je vertellen wat je gaat verdienen bij ons. Dit gebeurt op basis van je laatste loonstrook. De schaal waarin de functie is ingedeeld, is daarbij leidend.
3. Gaan we allebei akkoord? Dan kun je starten bij het Horizon College!

Goed om te weten: voor leidinggevende functies kan een assessment onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Verklaring Omtrent het Gedrag

Iedere medewerker van het Horizon College moet een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen overleggen. Deze verklaring mag niet ouder zijn dan zes maanden.

Van de personeelsadministrateur ontvang je een digitale link waarmee je een Verklaring Omtrent Gedrag kunt aanvragen.