Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Cambridge cursussen

Cursussen op 4 niveaus

Het Horizon College biedt Cambridge cursussen Engels aan op B1 Preliminary, B2 First, C1 Advanced en C2 Proficiency niveau.

Onze cursussen worden altijd door een native speaker (een docent die van oorsprong Engelstalig is) gegeven. Elke cursus is gericht op de Cambridge examens (examen is niet verplicht) en alle onderdelen komen aan bod: spreken, luisteren, schrijven, tekstbegrip, woordenschat en grammatica.

Open het inschrijfformulier.

Geen cursus maar wel examen doen?

Heb je geen interesse in een Cambridge cursus maar wil je wel examen doen? Kijk dan op onze pagina over de Cambridge exams en meld je aan. 

B1 Preliminary

B1 Preliminary is ook wel bekend als Cambridge English: Preliminary (PET). Deze cursus is bedoeld voor (examen-)kandidaten met basisvaardigheden Engels en zich zodoende kunnen redden in het dagelijks leven. 

De cursus is op niveau B1 van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR).

Het certificaat op B1-niveau wordt wereldwijd geaccepteerd door bedrijven en onderwijsinstellingen.

Kandidaten kunnen doorgaan met hun taalstudie door Cambridge English: First (B2-niveau) en Cambridge English: Advanced (C1-niveau) te behalen.

Meld je nu aan

B2 First

B2 First is ook wel bekend als Cambridge English: First (FCE). Dit examen wordt over de hele wereld het meest afgenomen en is ontwikkeld voor (examen-)kandidaten met bovengemiddelde vaardigheden in Engels.

Het niveau is B2 (Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen). Dit is vaak het minimumniveau dat vereist is voor universitaire programma's in Engelstalige landen.

Het is vooral geschikt voor mensen met een vmbo-tl (mavo) en havo/hbo-niveau. 

Het diploma is erkend in handel en industrie en in beroepsopleidingen.

Meld je nu aan

C1 Advanced

C1 Advanced is ook wel bekend als Cambridge English: Advanced (CAE). Dit is een internationaal erkend examen op C1-niveau dat door universiteiten, werkgevers en overheden wereldwijd wordt geaccepteerd.

C1 Advanced kun je gebruiken voor visumaanvragen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Australië.

Na het behalen van het examen kun je je taalvaardigheid verder ontwikkelen door andere Cambridge English-examens af te leggen of gespecialiseerde examens, afhankelijk van je professionele interesse.

Meld je nu aan

C2 Proficiency

C2 Proficiency is ook wel bekend als Cambridge English: Proficiency (CPE).

Het is het hoogste niveau van Engelse taalvaardigheid volgens het Common European Framework of Reference for Languages (CEFR). Met dit niveau kun je op senior niveau werken of studeren. 

Meld je nu aan

Praktisch

Hier vind je meer informatie over de kosten en de cursusdata. 

Cambridge Placement test

Ben je niet zeker van jouw niveau Engels? Dan kun je bij ons ook eerst een placement test (plaatsingstest) doen. De placement test wordt afgenomen om het niveau van Engels vast te stellen.

Je ontvangt na het aanvragen een linkje, zodat je de placement test op een computer kunt maken op elke willekeurige locatie.

Meld je aan voor een Cambridge cursus

Met dit formulier kun je je aanmelden voor een Cambridge cursus. 

Informatie en vragen Anne Niemeijer-Mackie cambridge@horizoncollege.nl 06 38 78 44 84
Informatie en vragen M. Braak-Smit cambridge@horizoncollege.nl 06 42 21 50 12
s