Cambridge Examens | Horizon College

Cambridge exams

  • Alkmaar

Wat zijn Cambridge examens?

Wil je een formele kwalificatie in het Engels behalen? Dat kan bij het Horizon College! Wij organiseren Cambridge English exams, afgestemd op jouw niveau. De focus ligt op effectief communiceren in het Engels. Taalvaardigheden als spreken, luisteren, lezen en schrijven worden getoetst.

Cambridge English examens zijn de meest toonaangevende certificaten voor iedereen die Engels leert. Zij worden ontwikkeld door de Universiteit van Cambridge, die wereldwijd examens levert voor middelbaar en hoger onderwijs. Elk jaar doen in ongeveer 135 landen ruim drie miljoen mensen examen. Deelname aan de Cambridge examens door leerlingen van middelbare scholen, beroepsopleidingen en basisscholen wordt steeds populairder. Leerlingen kunnen examens doen op alle mogelijke uiteenlopende niveaus, van beginners (Young Learners) tot academici (Proficiency).

De examens kenmerken zich door:
• hoge eisen aan de kwaliteit van de beoordeling
• wereldwijde erkenning door universiteiten, werkgevers en officiële instellingen

Erkenning

1. Erkend door duizenden onderwijsinstellingen en werkgevers wereldwijd. Zij kunnen toegang geven tot hoger onderwijs en tot betere mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

2. Alle universiteiten en colleges in Engeland accepteren de Cambridge examens op C1 en C2 niveau. Dit geldt ook voor de honderden instituten in de VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Nederland en België.

3. Werkgevers gebruiken Cambridge certificaten als ze op zoek zijn naar nieuw personeel of als onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden.

4. Erkend door overheidsinstellingen, immigratiediensten en professionele instellingen.

Goed om te weten: in dit schema kun je zien welk niveau een certificaat heeft binnen het European Framework.

Studiefeiten

Punt van aandacht

In sommige gevallen - bijvoorbeeld bij te weinig aanmeldingen - schuiven wij inschrijvingen voor het examen door naar een ander Centre waar de examens dan wel op dat tijdstip worden afgenomen.

Handig voor scholen...

Informatie en vragen Anne Niemeijer-Mackie cambridge@horizoncollege.nl 06 38 78 44 84
Informatie en vragen M. Braak-Smit cambridge@horizoncollege.nl 06 42 21 50 12
Contactpersoon Cambridge Exams Informatie en inschrijving cambridge@horizoncollege.nl (072) 547 67 48