Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Lesgeven in de sector

Economie, ICT & Veiligheid

Sector Economie, ICT & Veiligheid

Er bestaat geen mooier vak dan talenten ontwikkelen. In het team van Economie, ICT en Veiligheid zetten we ons dagelijks met passie in voor de toekomst van onze studenten. Het vakmanschap van onze docenten wordt ingezet voor kwaliteit en vernieuwing.

Binnen de sector Economie, ICT & Veiligheid wordt onderwijs verzorgd in de zakelijke dienstverlening, ICT, handhaving, veiligheid en vakmanschap en volwassenenonderwijs.

Check de actuele vacatures om te zien of er een functie voor jou bij zit. Zie je geen vacature die bij je past? Registreer je dan en maak je cv aan. Dan weet jij als eerste wanneer we een interessante vacature voor je hebben.

Overstappen vanuit de praktijk

Als Horizon College willen we actueel en inspirerend onderwijs aanbieden. Daarvoor zijn we regelmatig op zoek naar enthousiaste mensen uit het werkveld die hun kennis willen overdragen op de nieuwe generatie. Lijkt het je wat: werken met (jonge) mensen in een supersociale en dynamische werkomgeving? Maak de overstap naar het onderwijs!

Heb je (nog) geen onderwijsbevoegdheid? Geen probleem. We hebben namelijk verschillende opleidingstrajecten om je klaar te stomen als docent of instructeur in het mbo. Klik voor meer informatie over zij-instromen; docent of instructeur worden in het onderwijs.

Dennis: 'Het is verrassend leuk werken met deze doelgroep'

Dennis maakte de overstap van systeembeheerder naar docent ICT bij het Horizon College. ‘Ik ben blij dat ik de stap heb gezet. In vergelijking met de kantoorbaan die ik had, is er nu veel meer dynamiek. Het is verrassend leuk om met deze doelgroep te werken. De studenten hebben een eigen mening en nemen geen blad voor de mond. Dat sparren met elkaar is elke dag weer een uitdaging.’

Overweeg je ook de overstap te maken naar het onderwijs?

Lees Dennis' hele verhaal

8 redenen om docent te worden

Dit is waarom professionals uit de economie, ICT en veiligheid de overstap waagden: 

1. het werken met jongeren geeft energie
2. je kunt je kennis en vaardigheden overbrengen op een nieuwe generatie en dat geeft voldoening
3. het is enorm zinvol werk; een baan met maatschappelijke betekenis
4. de werksfeer is (volgens je voorgangers) erg goed
6. je komt te werken in een supersociale werkomgeving
7. je krijgt veel ruimte en verantwoordelijkheid en hebt veel invloed op je eigen werk
8. goede arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden

Aan de slag als hybride docent

Je werk in het bedrijfsleven combineren met het docentschap? Dat kan als hybride docent! Deze vorm van docentschap geeft jou 'the best of both worlds'. Doordat jij actief blijft in het bedrijfsleven neem je veel actuele kennis en nieuwe, frisse inzichten mee naar school. Daarmee verhogen wij de kwaliteit van ons onderwijs. 

Aan de andere kant kun jij je breed ontwikkelen. Als docent werk je aan je didactische en leidinggevende skills. Door je baan in het bedrijfsleven te combineren met het lesgeven, creëer je voor jezelf veel afwisseling en dynamiek. 

Klik voor meer informatie over het hybride docentschap.