Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Lesgeven in de sector

Handel & Dienstverlening

Sector Handel & Dienstverlening

Handel en dienstverlening is het vakgebied van aanpakkers. Een vakgebied waarin we onze studenten opleiden tot vakmensen. We leren ze de fijne kneepjes van het vak en bereiden ze voor op het échte werk!

Binnen de sector Handel & Dienstverlening wordt onderwijs verzorgd in de detailhandel, commercie, facilitaire dienstverlening, horeca, bakkerij, uiterlijke verzorging, transport en logistiek. 

Check de actuele vacatures om te zien of er een functie voor jou bij zit. Zie je geen vacature die bij je past? Registreer je dan en maak je cv aan. Dan weet jij als eerste wanneer we een interessante vacature voor je hebben.

Overstappen vanuit de praktijk

Sta jij open voor eigenwijze vragen, kun je inspirerend vertellen over je vak en lijkt het je leuk om studenten voor te bereiden op de praktijk? Dan is het onderwijs echt wat voor jou. Of je nu kapper, bakker of facilitair manager bent. Wij zijn regelmatig op zoek naar ambitieuze mensen uit het werkveld die de overstap willen maken naar het onderwijs. 

Voor studenten kun je veel betekenen. Je leert hen niet alleen een vak: je bereidt ze voor op hun deelname aan de samenleving.

Nog geen onderwijsbevoegdheid? Geen probleem. We hebben verschillende opleidingstrajecten om je klaar te stomen als docent of instructeur in het mbo. Klik voor meer informatie over zij-instromen.

Frank: 'Lesgeven geeft energie'

Frank (43) was manager bij een supermarkt en staat nu voor de klas bij het Horizon College. ‘Het onderwijs is voor mij een nieuwe en uitdagende omgeving en geeft me veel energie! Er zijn volop kansen binnen het onderwijs, waardoor ik mezelf blijf ontwikkelen en dat houdt me jong.’

Frank weet inmiddels dat hij de goede keuze heeft gemaakt. Overweeg jij ook om de overstap te maken naar het onderwijs? 

 

Lees Franks hele verhaal

8 redenen om docent te worden

Dit is waarom professionals uit de handel en dienstverlening de overstap maakten naar het onderwijs:

1. het werken met jongeren geeft energie
2. je blijft actief in je vakgebied en kunt je kennis en vaardigheden overbrengen op een nieuwe generatie
3. regelmatige werktijden
4. volop doorgroeimogelijkheden
5. veel ruimte voor eigen inbreng en professionalisering
6. je komt te werken in één van de meest sociale en dynamische werkomgevingen
7. er wordt naar je geluisterd en je wordt gewaardeerd
8. goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een goed salaris, pensioenregeling en veel vakantiedagen

 

Aan de slag als hybride docent

Wil je niet volledig overstappen naar het onderwijs, maar wel een aantal uur per week lesgeven? Ook dat kan! Als hybride docent werk je een aantal uur per week voor het Horizon College en dat combineer je met een andere baan in het bedrijfsleven. 

Hybride docenten brengen kennis, werkervaring en vaak nieuwe, frisse inzichten mee naar school. Dus wij ontvangen je met open armen! Klik voor meer informatie over het hybride docentschap.