Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Lesgeven in de sector

Gezondheidszorg, Welzijn & Sport

Sector Gezondheidszorg, Welzijn & Sport

De maatschappij is voortdurend in beweging en het werkveld vraagt dan ook continu om vernieuwingen. In de sector Gezondheidszorg, Welzijn & Sport stomen we de nieuwe generatie medewerkers klaar voor een betekenisvolle carrière. We zetten onze kennis en ervaring in om het talent van morgen te ontwikkelen. 

Binnen de sector Gezondheidszorg, Welzijn & Sport wordt onderwijs verzorgd in verpleging, verzorging, maatschappelijke zorg, pedagogisch werk, sociaal werk, sport en bewegen, apothekers-, dokters- en tandartsassistentie en Entree.

Check de actuele vacatures om te zien of er een functie voor jou bij zit. Zie je geen vacature die bij je past? Registreer je dan en maak je cv aan. Dan weet jij als eerste wanneer we een interessante vacature voor je hebben.

Overstappen vanuit de praktijk

Heb jij passie voor je vak en lijkt het je geweldig om jouw kennis en kunde te delen met studenten? Dan is het onderwijs misschien wel wat voor jou. Ook als je (nog) geen onderwijsbevoegdheid hebt. 

Het Horizon College is ieder jaar weer op zoek naar professionals uit de beroepspraktijk die de overstap willen maken naar het onderwijs. Of je nu verpleegkundige, sociaal werker of sportcoördinator bent; jouw werkervaring is gewild in het onderwijs. 

We hebben verschillende opleidingstrajecten om docent of instructeur te worden in het mbo. Klik voor meer informatie over zij-instromen; docent of instructeur worden in het onderwijs.

Frederique: 'Regelmaat is heel prettig'

Frederique werkte als verpleegkundige in een kindertehuis en een verpleeghuis. Zij maakte de overstap naar instructeur bij het Horizon College.

‘Het is onwijs leuk en een hele uitdaging om met jongeren te werken. Ik ben zelf jong en kan me goed inleven. De ontwikkeling en de groei die ze doormaken, geeft me veel energie.’ 

Bijkomend voordeel van het onderwijs is de regelmaat. Frederique had veel onregelmatige diensten en dat is nu verleden tijd!

Overweeg je ook de overstap te maken naar het onderwijs?

Lees Frederiques verhaal

7 redenen om docent te worden

Dit is waarom professionals uit de gezondheidszorg, welzijn en sport kozen voor het docentschap: 

1. het begeleiden van studenten geeft superveel voldoening
2. je kunt je kennis en vaardigheden inzetten voor de generatie van morgen
3. regelmatige werktijden
4. goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een goed salaris, betaald ouderschapsverlof en veel vakantiedagen
5. je kunt je band met de praktijk behouden. Sterker nog: we stimuleren dat je die behoudt!
6. je krijgt veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en er zijn veel groeimogelijkheden
7. het werk is heel afwisselend en dynamisch

Gemma maakte de overstap van het vmbo naar mbo

Gemma is docent Nederlands en verbonden aan de opleiding Verzorgende IG, waar ze ook beroepsgerichte vakken zoals psychiatrie en psychogeriatrie geeft. Deze mooie combinatie kan Gemma maken omdat zij zowel de lerarenopleiding Nederlands als de lerarenopleiding Gezondheidskunde heeft gevolgd.

‘Het is inderdaad een unieke en boeiende combinatie; Nederlands en de gezondheidsvakken. Hiervoor gaf ik Nederlands op een vmbo. Nu kan ik het Nederlands verbinden met gezondheidszorg. Tijdens de lessen Nederlands werk ik aan de medische woordenschat van de studenten, zodat ze tijdens een stage niet hoeven te vragen wat een woord als 'necrose' - het afsterven van weefsel - betekent. Doordat ik de combinatie van vakken kan maken, kan ik de diepte in en zie ik een bredere ontwikkeling bij de studenten'.

Lees Gemma's hele verhaal
Aan de slag als hybride docent

Ga je dagelijks met plezier naar je werk, maar wil je toch graag meer afwisseling of verdieping? En lijkt het je leuk om jouw kennis en ervaring te delen met onze studenten? Wellicht is het hybride docentschap dan iets voor jou.

Als hybride docent combineer je jouw werk met het lesgeven bij het Horizon College. Je staat bijvoorbeeld 1 dag per week voor de klas. Als hybride docent heb je een afwisselende baan waarin je je breed kunt ontwikkelen en maatschappelijk van betekenis bent!

Lees meer over het hybride docentschap.