Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Lesgeven in de sector

Techniek & Vormgeving

Sector Techniek & Vormgeving

 

We hebben een nieuwe generatie technici en vormgevers nodig. Dit vakgebied beweegt steeds sneller en biedt daardoor veel kansen. Als docent in de techniek of vormgeving help jij onze studenten die kansen te grijpen. Je geeft ze kennis, vaardigheden én ervaring; alles wat ze nodig hebben voor een glansrijke toekomst! 

Binnen de sector Techniek & Vormgeving wordt onderwijs verzorgd in de infra, bouw, engineering, werktuigbouw, metaalbewerking, timmeren, metselen, schilderen, glaszetten, voertuigen-, elektro- en installatietechniek, meubel- en interieurbouw én vormgeving. 

Check de actuele vacatures om te zien of er een functie voor jou bij zit. Zie je geen vacature die bij je past? Registreer je dan en maak je cv aan. Dan weet jij als eerste wanneer we een interessante vacature voor je hebben.

Overstappen vanuit de praktijk

Om een nieuwe generatie technici en vormgevers klaar te stomen, is het Horizon College regelmatig op zoek naar professionals uit de beroepspraktijk die de overstap willen maken naar het onderwijs.

Of je nu monteur, middenkaderfunctionaris of vormgever bent; met jouw ervaring kun je het verschil maken in het onderwijs. Lijkt het je geweldig om je kennis te delen met studenten? Dan is het onderwijs misschien wel wat voor jou! Ook als je (nog) geen onderwijsbevoegdheid hebt.

We hebben namelijk verschillende opleidingstrajecten om je klaar te stomen als docent of instructeur in het mbo. Klik voor meer informatie over zij-instromen; docent of instructeur worden in het onderwijs.

Laura: 'Kennis overbrengen geeft voldoening'

Na ruim 2 jaar als meubelmaker gewerkt te hebben, kwam Laura tot de conclusie dat ze het sociale contact met mensen te veel miste. Ze wilde iets anders, maar wat? Een kennis vertelde haar over de vacature Instructeur Meubelmaker bij het Horizon College. ​

'Je kennis overbrengen en studenten tot volleerde meubelmakers op leiden, dat geeft veel voldoening', vertelt Laura. 'Het sociale aspect, wat ik in mijn vorige werkt miste, komt hier volop aan bod, omdat je veel gesprekken met studenten hebt. Ik heb het enorm naar mijn zin en kan iedereen aanraden om docent te worden, juist ook de jongeren onder ons'.

Eerst meubelmaker, nu toekomstmaker. Overweeg je ook de overstap te maken naar het onderwijs?

Lees Laura's verhaal

8 redenen om docent te worden

Dit is waarom professionals uit de techniek en vormgeving de overstap maakten: 

1. het begeleiden van jongeren geeft heel veel energie en het houd je jong!
2. je kunt je kennis en vaardigheden overbrengen op een nieuwe generatie
3. je komt te werken in een team en dat geeft veel plezier en binding
4. het is enorm zinvol werk; een baan met maatschappelijke betekenis
5. je komt te werken in één van de meest sociale en dynamische werkomgevingen
6. je kunt de band met de praktijk behouden. Sterker nog; we stimuleren dat je die behoudt!
7. je krijgt volop ruimte om je persoonlijk én vakinhoudelijk verder te ontwikkelen  
8. goede arbeidsvoorwaarden met veel secundaire voordelen

Aan de slag als hybride docent

Wil je niet volledig overstappen naar het onderwijs, maar wil je naast je huidige baan wel een aantal uur per week lesgeven? Ook dat kan. Als hybride docent ben je voor een bepaalde periode - voor een aantal uur per week - verbonden aan het Horizon College. Een hybride docent brengt de twee werelden bij elkaar. Doordat jij actief blijft in het bedrijfsleven, kunnen wij actueel en innovatief technisch beroepsonderwijs aanbieden.

En jij? Jij hebt het beste van beide werelden! Je blijft je ontwikkelen als professional en daarnaast speel je een nieuwe generatie techneuten of vormgevers klaar voor de toekomst. 

Meer weten over hybride docentschap? Open de flyer.