Denken met je handen

Kansen zien en daar mee aan de slag gaan zonder eerst uitgebreide analyses te maken, dat is wat de studenten Sociaal Werk (SW) hebben geleerd tijdens het project ‘ondernemen is doen’.

(video onderaan pagina)

Op basis van het design thinking model, waarbij concreet doen centraal staat, hebben de studenten zich gebogen over de vraag wat van toegevoegde waarde is voor hun doelgroep. Dit ondernemersproject werd onlangs afgerond met een markt waarop alle projectopbrengsten werden gepresenteerd.

Het aanbod was divers; van spelen om lastig bespreekbare onderwerpen aan te kunnen kaarten tot websites die de sociale cohesie in een bepaalde regio bevorderen. Grote gemene deler was dat er echte verbeteringen voor de verschillende doelgroepen konden worden gerealiseerd. Winnaar was het team dat de website Findr heeft bedacht. Findr is een soort marktplaats waar mensen contact met elkaar kunnen leggen aan de hand van een aantal categorieën. Ben je bijvoorbeeld in een andere stad en wil je niet alleen naar een voorstelling of museum? Dan helpt Findr je aan een maatje in de buurt. Maar ook praktische zaken als een oppas voor je hond of een helpende hand in je tuin kunnen via Findr geregeld worden. Uitgangspunt is dat mensen elkaar op een gemakkelijke en laagdrempelige manier kunnen vinden.

Deze video is gemaakt door oud-student Desi Bootsman voor haar studie Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

 

<youtubevideo style="width: 523px; height: 239px; display: inline-block; background: url(http://img.youtube.com/vi/a6GOK_iy-jw/0.jpg);"> </youtubevideo>

Publicatiedatum: 12 juni 2018