Studenten Horizon College strijden om nationale titels

Zeven studenten van het Horizon College zijn gekwalificeerd voor de landelijke finales van Skills Heroes. Dit zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. De finales worden gehouden van 15 tot en met 17 maart op verschillende plaatsen in Overijssel. In de disciplines Verzorgende IG, Patissier, Allround Timmerman, Installatietechniek, Fietstechnicus, Autotechnicus en Verkoopspecialist strijden studenten van het Horizon College om de nationale titel. Per discipline doen circa 10 mbo-studenten mee aan de landelijke finale van Skills Heroes.

De finalisten

Verzorgende IG: Rebecca Voorrips 

Patissier: Bas Klarenbeek

Allround Timmerman: Robin Berkhout 

Installatietechniek: Bjarne Wijker

Fietstechnicus: Chinouck Veldhuizen

Autotechnicus: Nick Helmerhorst 

Verkoopspecialist: Sylvia Hoogland

Boedapest

Bij het behalen van het Nederlands kampioenschap kunnen studenten van het Horizon College afgevaardigd worden naar de EuroSkills in Boedapest. Die afvaardiging verschilt per opleiding.

Excellentie bevorderen

De Skills-wedstrijden zijn door het ministerie van OCW aangewezen om excellentie in het mbo-onderwijs te bevorderen. Het Horizon College vindt het belangrijk dat mbo-studenten het beste uit zichzelf kunnen halen. De wedstrijden maken dan ook deel uit van het excellentieprogramma van de school.

Publicatiedatum: 06 maart 2018