Nieuws Item

Studenten Horizon College strijden om nationale titels

Zeven studenten van het Horizon College zijn gekwalificeerd voor de landelijke finales van Skills Heroes. Dit zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. In de disciplines Verpleegkundige, Verzorgende IG, Gastheer/Gastvrouw, Zelfstandig Werkend Bakker en Allround Timmerman zijn studenten van het Horizon College finalisten. Zij strijden om de nationale titel in hun vakgebied. Per discipline doen acht mbo-studenten mee aan de landelijke finale van Skills Heroes.

De finalisten

Verpleegkundige:        Rowan Tom (op de foto)

Verzorgende IG:          Olga Laan 

Verzorgende IG:          Chayenne de Jong

Gastheer/Gastvrouw:  Sabrina Philipsen 

Gastheer/Gastvrouw:  Renske Weeda

Zelfstandig Werkend Bakker: Bas Klarenbeek

Allround Timmerman: Victor Kaandorp

De studenten deden onlangs mee aan de regiokampioenschappen. Tijdens deze wedstrijden werden Rowan Tom (Verpleegkundige) en Sabrina Philipsen (Gastheer/Gastvrouw) regiokampioen. Inmiddels zijn alle regiokampioenschappen achter de rug en de studenten met de meeste punten gaan nu door naar de landelijke finale van Skills Heroes. De finales vinden plaats van 16 tot en met 18 maart in de RAI in Amsterdam.

Abu Dhabi

Bij het behalen van het Nederlands kampioenschap vertegenwoordigen de studenten het Horizon College tijdens WorldSkills in Abu Dhabi. Deze wedstrijden vinden plaats in oktober. Voor de finalisten van Verzorgende IG gelden de WorldSkills nog niet.

Excellentie bevorderen

De Skills-wedstrijden zijn door het ministerie van OCW aangewezen om excellentie in het mbo-onderwijs te bevorderen. De wedstrijden maken dan ook deel uit van het excellentieprogramma van het Horizon College. 

  

Het Noordhollands Dagblad heeft een artikel gepubliceerd over de finalisten van het Horizon College. Lees hier de interviews met de zeven studenten (pdf)

Publicatiedatum: 20 februari 2017