Horizon Plaza: een geslaagde dag!

Ruim 180 praktijkopleiders uit Noord-Holland kwamen maandag 4 juni naar Horizon Plaza, dat inmiddels voor de derde keer georganiseerd werd. Onder meer kappers, horeca-ondernemers, winkeliers, chauffeurs en bakkers kregen van het Horizon College een programma aangeboden. Het doel van de bijeenkomst was om de relatie met leerbedrijven verder te versterken. Het Horizon College hecht grote waarde aan een goede relatie met leerbedrijven. Het opdoen van praktijkervaring binnen een mbo-opleiding is immers onmisbaar voor het afleveren van voldoende gekwalificeerde leerlingen.

 

Trendwatcher Richard van Hooijdonk en gastspreker Peter Heerschop
Alle praktijkopleiders uit de leerbedrijven van de onderwijssector Handel & Dienstverlening van het Horizon College waren uitgenodigd om een bezoek te brengen aan Horizon Plaza. Het was inmiddels voor de derde keer dat de sector ervoor koos om een gezamenlijke praktijkopleidersbijeenkomst te organiseren om zo de leerbedrijven meer te kunnen bieden. Trendwatcher Richard van Hooijdonk was uitgenodigd om zijn visie over de toekomstige ontwikkelingen in het bedrijfsleven en het onderwijs te geven. Voor velen was dit een eyeopener, voor anderen was dit een doemscenario van hetgeen er allemaal op ons af gaat komen. Gelukkig was de humoristische blik van Peter Heerschop en zijn relativering voor velen een verademing. Peter gaf de praktijkopleiders en docenten vooral mee dat persoonlijke aandacht en begeleiding nog steeds het belangrijkste zijn en dat dit in de toekomst ook zo zal blijven.

Workshops
De praktijkopleiders konden netwerken tijdens een heerlijk buffet en netwerkcafé verzorgd door de studenten van de afdeling Horeca. Tijdens de ontvangst kregen zij een amuse uitgereikt bij de foodtruck en stond er een welkomstcocktail klaar in de gevulde ijsbar. Ook konden zij verschillende interessante workshops bijwonen over o.a. social media, verkeersveiligheid, een wijn-/ spijsproeverij en in de binnentuin een masterclass ‘hot chocolate’ van Hidde den Brabander. 
 
Andere locatie
Dit jaar is er bewust voor gekozen om Horizon Plaza in ons schoolgebouw in Heerhugowaard te organiseren. De voorgaande jaren was dat in het Afas stadion, echter onze accommodatie leent zich er beter voor om kwalitatief goede workshops en masterclasses te bieden. Ook krijgen de praktijkopleiders een goed beeld van onze school. Het Horizon College is blij met de grote opkomst. Het is belangrijk om op deze manier het contact met onze leerbedrijven te intensiveren. Zij zijn van grote waarde voor de kwaliteit van onze opleidingen. Als mbo-opleiding leiden wij op voor een beroep. Leren in de praktijk is daarbij onmisbaar.  


Positieve reacties
De reacties van de praktijkopleiders waren erg positief. Zo vonden zij de sfeer tijdens Horizon Plaza erg goed en gaven zij aan het prettig te vinden dat Horizon Plaza dit jaar op onze locatie in Heerhugowaard is georganiseerd. Ruim tachtig procent waardeerde het evenement dan ook met een 8 of hoger!

Publicatiedatum: 18 juni 2018